Vijfduizend meisjes en vrouwen in Brussel strikken elke week de veters van hun voetbalschoenen, klaar voor de volgende match. Vooral bij meisjes tussen acht en veertien is de voetbalsport populairder dan ooit. “Op school krijg ik weleens commentaar van jongens, dat ik als meisje niet zou moeten voetballen, maar ‘je m’en fous’.”

Een zonnige dinsdagavond in het Molenbeekse Sippelbergstadion: over de gehele lengte van een voetbalveld trainen verschillende jeugdploegen van de RWDM Girls. Dat is de Brusselse voetbalploeg met de grootste vrouwenwerking. “We zijn zo’n acht jaar geleden gestart met een tiental dames en ieder jaar komen er gemiddeld zo’n vijftig bij,” schat sportief manager Ramzi Bouhlel. “We zitten nu aan ongeveer 350 meisjes, na de zomer zullen dat er wellicht 400 zijn. De aanwezigheid van de Red Flames op het Europees kampioenschap in juli zal de inschrijvingen wellicht weer een boost geven.”

Lees het volledige artikel via onderstaande link:

https://www.bruzz.be/sport/steeds-meer-voetballende-meisjes-we-wonnen-met-18-1-tegen-een-jongensploeg-2022-06-01