Bruzz: Waarom meisjes net zo goed kunnen voetballen als jongens

Het was een boerenjaar voor het Brusselse voetbal. De heilige drievuldigheid Union, Anderlecht en RWDM liet het afgelopen seizoen stevige prestaties optekenen, het aantal reportages en analyses dat we aan hun exploten wijdden was dan ook navenant. En toch zit de écht interessante evolutie niet zozeer bij heren die hun balkunsten laten zien. Corona remde de zaken aanvankelijk nog wat af, maar de ontwikkelingen in het damesvoetbal lijken nu toch echt te versnellen. Dat blijkt in de eerste plaats uit de cijfers. Om en bij de vijfduizend ingeschreven leden: nooit eerder stonden in Brussel zoveel meisjes op de grasmat. In totaal zijn er nu zo’n twintig ploegen met een vrouwenwerking. De ruwe cijfers liggen in lijn met de nationale groei.

Lees het volledige artikel via onderstaande link:

https://www.bruzz.be/opinie/waarom-meisjes-net-zo-goed-kunnen-voetballen-als-jongens-2022-06-01