Estelle Loos stopt met RWDM Girls leider Alken: “Het was geen gestolen punt, maar alleen een zege had voor euforie kunnen zorgen”

SINT-JANS-MOLENBEEK – 

De RWDM Girls bouwden een feestje nadat ze als eerste team dit seizoen leider Alken een punt hadden kunnen afsnoepen. De Ganshorense doelvrouw Estelle Loos (21) was vorig jaar nog aan de slag in de Super League bij Eendracht Aalst, maar een drukke job in een kindercrèche noopte haar tot een sportieve stap terug.

Estelle Loos blikte niet meteen euforisch terug op de stunt van de RWDM Girls in Alken waar de autoritaire leider na vijftien opeenvolgende overwinningen op een brilscore bleef steken.

“Het was geen gestolen punt”, zegt Loos. “We versierden enkele wenkende kansen en hadden best de drie punten kunnen mee graaien. We waren uiteraard wel tevreden met het verdienstelijke punt, maar een uitbundig feest bouwden we nu ook weer niet in de kleedkamers. Een zege tegen de leiders had misschien wel voor die euforie kunnen zorgen. Zelf zit ik in een beurtrol met de Nigeriaanse Jonathan Alaba, een gewezen international. Bij de seizoenstart werd afgesproken dat we om beurt zouden spelen. Vorig seizoen speelde ik nog in de Super League, maar drie trainingen per week vond ik wat veel in combinatie met mijn job in een kinderdagverblijf. Met RWDM Girls vond ik een passend alternatief.”

“Ik blijf ambitieus”

Loos genoot een goede jeugdopleiding en staat open voor nieuwe voorstellen.

“Ik zette even een stap terug, maar blijf ambitieus. Ik begon destijds bij Ganshoren, maar na twee jaar viste RSC Anderlecht me op waar ik dertien jaar lang werd opgeleid. In Aalst debuteerde ik op het hoogste niveau en leerde ik ontzettend veel bij. Bij RWDM was het wel even wennen. Als Brusselse integreerde ik me vlotjes in de groep, maar het niveau ligt in tweede nationale uiteraard een stuk lager dan in de Super League. Ik moet wel zeggen dat het niveau stelselmatig verhoogde waardoor onze stunt op Alken er ergens wel zat aan te komen. Dat belooft wel naar volgend seizoen wanneer de lat hoger mag worden gelegd dan de zesde plaats. Na de winterstop bleek dat al flinke stappen voorwaarts gezet werden. Er werd een grotendeels nieuwe groep samen gesteld, terwijl de oude speelsters dienden te wennen aan het nationale voetbal waar het niveau beduidend hoger ligt dan in eerste provinciale.”

Loos toont zich tevreden over haar eigen seizoen.

“Ik wil mijn seizoen verder uitspelen op het huidige niveau. Ook in de jeugd was ik telkens keeper. Een idool had ik nooit, maar ik keek wel telkens op naar de keepers van de ploegen waar ik speelde. Ik probeerde iets bij te leren van hen. Ik zou graag samen met RWDM Girls doorgroeien.”